Blog posts

Keuzes maken, noodzakelijk of bijzaak?

Dan besluit je ondernemer te worden. Yes you did it! Vrijheid om je eigen koers te varen. Super leuk, spannend maar soms ook best lastig. Want wat wordt precies je aanbod? En blijft deze altijd hetzelfde of is uitbreiden een optie? En als je gaat uitbreiden met wat, wie en hoe ga je dit dan doen? Past dit uiteindelijk wel binnen je strategie en doelen of wijzigen deze mee? 

Lees meer »

De stap naar ondernemerschap

Ken jij ook dat jaloerse gevoel naar ondernemers? Het feit dat zij zelf hun werkdagen, tijden en vakanties bepalen en geen verantwoording hoeven af te leggen naar hun baas. Dat zij winst in eigen zak steken en niet hoeven te delen. Lange tijd heb ik stiekem een beetje opgekeken naar mensen met een eigen onderneming. Ik wist dat er ook genoeg nadelen aan ondernemen zitten, maar dat nam het jaloerse gevoel niet weg. Tot het moment dat ons leven toch al op zijn kop stond en ik dacht: nu of nooit. Ik neem je graag mee in mijn ondernemersreis.

Lees meer »

Een meubel restylen of niet?

Wellicht ken je het wel, je erft een meubelstuk die eigenlijk niet in je interieur past maar je wilt deze niet zomaar weg doen vanwege sentimentele waarde. Toch staat deze je in de weg of beland hij op zolder uit het zicht. Herkenbaar! Zo had ik een oud kastje van mijn overgroot oma, prachtig maar niet meer in de beste staat. En waar moest het kastje toch komen te staan? Dilemma... Wegdoen was geen optie, schilderen was ik nog niet zeker over, maar wat dan? En zo begon ik een proces van plaats bepalen, poetsen, schuren en uiteindelijk toch schilderen. Dit proces heeft mij enorm geholpen en nu heeft het kastje dan ook een prachtige en praktische plek gekregen in de kamer van ons dochtertje Noa. Herkenbaar voor jou? Lees hieronder welke stappen je zou kunnen nemen tot een weloverwogen beslissing!

Lees meer »